Desert tort Ferrero Rocher

de Meea in Torturi, 6 Oct 2017 | 4745 vizualizari

 

  La multi ani, super taticule!  De ce super? Pentru ca, dupa cum stiti, astazi sarbatorim ziua eroului cu 3 fete, tatal meu! In urma cu doi ani, am facut primul meu tort pentru ziua lui, Lamb Cake, iar in urma cu un an am facut Lamb Cupcakes. Cunoasteti deja motivul acestor "deghizari" ale dulciurilor (daca nu, cititi povestioarele din cele doua retete), dar anul acesta m-am hotarat sa fac tort Ferrero Rocher. Nu cred ca exista o delicatese mai mare decat aceste Ferrero! Si cum deja am invatat impreuna sa facem Ferro Rocher de casa, astazi am propus sa invatam sa facem impreuna tort Ferrero Rocher. Yuuuumy! Urarea de ziua tatalui meu i-am spus-o deja dimineata, alaturi de mica surpriza a noastra pentru el. Doresc insa sa ii multumesc nespus pentru fiecare sacrifiu pe care il face pentru noi si pentru felul eroic in care el ne iubeste! Multumesc Domnului pentru una dintre cele mai mari binecuvantari ale mele, o binecuvantare care a format cercul plin de iubire in care eu traiesc. Te iubesc, taticule!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 g alune de padure macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 250 g branza mascarpone
  • 300 g Nutella
  • 200 g unt cu 65% grasime
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g alune de padure macinate
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 foaie de napolitana (foi Lica)
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cana de apa
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente decor:
  • Bomboane Ferrero Rocher
  • Pudra de migdale
  • Foi de napolitane sfaramate
  • Fulgi de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ferrero Rocher:

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun. Puteti sa coaceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in 3 daca doriti.  

       Asadar, mixam spuma tare 3 albusuri. Adaugam 50 g zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam cele 3 galbenusuri si uleiul si continuam mixarea. Punem faina, cacaua, 2 linguri de alune si jumatate de lingurita (fara varf) praf de copt si amestecam usor, cu spatula, de jos in sus. 

Tapetam o forma de tort rotunda (cu inel detasabil) cu o foaie de copt. Turnam blatul si il lasam la cuptor, la foc mic, pana cand trece testul cu scobitoarea. Repetam aceiasi pasi de inca doua ori.  

      Crema: Mixam branza mascarpone cu Nutella. Adaugam apoi untul (la temperatura camerei) taiat cuburi. Mixam bine dupa fiecare adaugare de unt.

   Topim ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul, pe baie de aburi. Lasam ciocolata sa se raceasca putin si o adaugam peste crema. Adaugam alunele macinate si frisca batuta.

  Sirop: punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume). Adaugam apoi apa, restul de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 1-2 minute.  

 Asamblare: Impartim crema in 3 parti (2 mai mari si 1 mai mica). Insiropam primul blat, punem prima parte din crema, presaram napolitana sfaramata, punem apoi al doilea blat insiropat, crema, napolitane, al treilea blat insiropat si ungem tortul cu restul de crema pe deasupra.           Decoram tortul cu bomboane Ferrero Rocher, fulgi de ciocolata si napolitane sfaramate.

          UN DELICIU!

TIPS-URI

1

reteta o gasiti si pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/10/tort-ferrero-rocher.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Wild Pavlova