Desert tort Musuroi de cartita

de Cofetarul Vesel in Torturi, 28 Oct 2017 | 8621 vizualizari

 

Recent am auzit de aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta, de aceea m-am hotarat sa o incerc. Ce spuneti, mi-a iesit?

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 de grame de zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 de grame de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte rece
  • 2 linguri de cacao
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 4 banane
  • Crema:
  • 400 mililitri lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 250 mililitri de smantana pentru frisca
  • 3 linguri de faina
  • o esenta de vanilie
  • 10 grame de gelatina granulata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Musuroi de cartita:

Blat: Punem intr-un bol ouale, zaharul tos si cel vanilat. Apoi le vom mixa pana isi vor tripla volumul. Vom trece printr-o sita, deasupra compozitiei faina impreuna cu cacaua si le vom amesteca cu o spatula. Vom amesteca usor cu miscari largi. Apoi vom pune pe rand in compozitie uleiul, laptele si praful de copt. Vom amesteca bine dupa fiecare ingredient. Apoi vom pune blatul la copt la 180 grade C, timp de 25 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.

Crema: Din cei 400 de mililitri de lapte vom pune cinci linguri intr-un pahar. Restul il vom imparti in mod egal in doua boluri. Laptele din pahar va trebui sa fie rece, iar laptele din primul bol caldut si celalalt fierbinte. Vom amesteca cu un tel galbenusurile, cele 5 linguri de lapte rece si zaharul tos. Apoi adaugam faina in compozitie si amestecam bine. Turnam laptele caldut, apoi pe cel fierbinte si punem crema pe foc. Amestecam pana se ingroasa, apoi o luam de pe foc. Lasam putin crema la racit si punem esenta de vanilie.

Punem gelatina in 70 de ml de apa rece si o lasam la hidratat. Mixam smantana pana obtinem o frisca. Apoi vom turna gelatina in crema, si vom amesteca foarte bine cu un tel. Punem si frisca si amestecam bine compozitia, apoi o vom pune la frigider pentru 25 de minute. Cat timp crema sta la frigider, vom face o gaura in blat, acolo vom pune bucati de banane, iar blatul pe care l-am scos il vom face faramituri si-l vom pastra pentru decor. Dupa ce crema a stat destul la frigider, o vom turna peste bananele din blat si o vom acoperi cu farmituri de blat. Apoi vom pune tortul la frigider pentru 4 ore.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni