"Bunatati pentru Craciun"!
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.
Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt doar pe fund si cu ulei si faina pe margini, apoi turnam compozitia rezultata si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°c pentru circa 20 minute.
Cand este gata il lasam sa se raceasca in totalitate pe un gratar, apoi il asezam inapoi in tava in care l-am copt, impreuna cu inelul detasabil.
Pentru crema 1:
Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).
Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o amestecam cu gelatina hidratata. Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma si aerata si o amestecam cu ciocolata alba.
Turnam crema peste blat, nivelam si dam la rece jumatate de ora.
Peste crema asezam biscuitii Oreo, intr-un stat uniform.
Pentru crema 2:
Punem gelatina la hidratat in apa rece(25ml).
Mixam smantana pentru frisca cu 1 lingura de zahar pudra pana devine ferma.
Crema de branza o amestecam cu restul de zahar pudra, apoi adaugam gelatina dizolvata. Tunam compozitia de branza peste frisca batuta si omogenizam bine cu mixerul. In crema, adaugam si biscuitii sfaramati (eu i-am zdrobit intr-o punga cu un facalet :D) si amestecam usor cu o spatula pana obtinem o crema omogena.
Turnam crema obtinuta peste stratul de biscuiti, nivelam si dam tava la frigider pana a doua zi.
Scoatem cu grija inelul detasabil din jurul tortului si il decoram dupa bunul plac.
Eu am topit ciocolata si am invelit tortul intr-un stat subtire, dupa care jumatate din tort l-am ornat cu fructe si biscuiti, iar pentru scris am folosit un tub cu zahar pudra alb.
Sper sa va fie de folos.
A fost foarte bun si gustos...s-a terminat foarte repede!!!