Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar.
Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri.
In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si migdalele macinate.
Compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul 22cm si se baga la cuptorul preincalzit, la 160-170 grade C, pentru 30 min.
Se taie in 3, dupa ce s-a racit bine. Cel mai bine se taie a doua zi.
Pentru crema, ciocolata se taie in bucati mai mici si se baga 1 min la cuptorul cu microunde, impreuna cu 150 ml lapte de cocos.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita.
Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga fulgii de cocos.
Asamblare: Fiecare felie de blat se insiropeaza cu lapte de cocos topit, apoi se adauga crema. Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.
Eu l-am asamblat in forma de tort, l-am lasat peste noapte in frigider, iar a doua zi l-am scos din forma si l-am imbracat in crema ramasa.
Pe margine, se "arunca" nuca de cocos, iar deasupra se decoreaza cu migdale si bomboane Raffaello.