Pentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .
Blat cocos: mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.
Blat cacao: mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.
Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.
Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.
Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.
Asamblare : blat de cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema- stafide- blat cacao- insiropam- 1/2 crema- decor. Se lasa la frigider cateva ore.
Un delicios tort cu o multime de arome ;)
Pofta buna !