Desert tort Sebastian

de Constelatialeu in Torturi, 16 Iul 2021 | 3258 vizualizari

 

Din categoria cadouri dulci. La multi ani ,Sebi !

 

INGREDIENTE

  • Blat -28 cm
  • 420 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingura ness granulat
  • Sirop
  • Siropul de la visinele conservate in suc propriu
  • Crema
  • 6 oua mici
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt cu 82% grasime
  • sirop de lavanda
  • Visine conservate-n suc propriu
  • ciocolata topita
  • frunze de menta
  • flori de lavanda
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sebastian:

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la fel am procedat si cu faina si nessul.Am tapetat cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 28 cm, am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca pana a doua zi.

Crema : Am scos untul din frigider sa se inmoaie, apoi l-am frecat bine. Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si am pus sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade ( daca nu ai termometru, lasi sa fierba pana face bule multe si marunte).In bolul mixerului am pus ouale, le-am mixat 2-3 min, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat pana ce crema de oua a inceput sa se raceasca si sa-ti tripleze volumul, am adaugat la final cca 1 lingura de sirop de lavanda si am mai mixat 2-3 min. Crema obtinuta ( neaparat sa fie rece, altfel topeste untul)se adauga putin cate putin peste untul moale si se mixeaza, se procedeaza la fel pana se termina crema de oua de incorporat in unt. Este o crema foarte fina, deloc gretoasa si usor de lucrat cu ea.

Am pus visinele conservate-n suc propriu intr-o strecuratoare, cu siropul de la visine am insiropat blatul de tort, iar cu visine am ornat tortul.

Asamblare: Blatul de tort rece l-am sectionat in 4, am asezat prima parte de blat pe un platou, l-am insiropat, apoi am intins un strat de crema si am ornat cu visine, am procedat la fel si cu restul de blat. Am imbracat tortul in crema si apoi am ornat cu crema ramasa, am decorat cu ciocolata topita, frunze de menta si flori de lavanda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sebastian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello