Inspirat de Miuta cu desertul ei cu piscoturi si crema a iesit pana la urma un tortulet foarte bun!
Crema se prepara cu 200 ml lapte si 3 linguri zahar pudra urmand indicatiile de pe plic.
Frisca se mixeaza cu intaritorul de frisca. Glazura se prepara urmand indicatile de pe plic.
Se face un sirop dintr-un pahar de apa cu 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si 4 lingurite de ness.
Stafidele se pun la inmuiat in putina apa cu esenta de rom.
Piscoturile se trec prin sirop si se pun intr-un strat pe un platou. Deasupra se pune un strat de crema si se presara 1/2 din stafide.
Se pune al doilea strat de piscoturi imuiate in sirop. Se pune un strat de frisca si se presara celalalte stafide. Se pune al treilea strat de piscoturi imuiate.
Se toarna glazura deasupra, se presara cerealele zdrobite si cateva bomboane colorate pentru decor.
Se tine tortul la rece cel putin 2 ore.
Pofta Buna!