Desert verrine cu cirese si mascarpone

de oanapl in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 3812 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie blogul divainbucatarie.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 g cirese (fara samburi)
  • 120 ml apa
  • scortisoara
  • 1 lingura cu varf zahar tos
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert verrine cu cirese si mascarpone:

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat.
Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasi sa se raceasca.
Mixezi crema mascarpone cu esenta de vanilie, frisca lichida si zaharul pudra.
Cand s-au racit ciresele, pui cate o lingura in fiecare paharel, acoperi cu crema mascarpone, apoi repeti operatiunea, terminand cu ciresele.
Lasi la rece 30 minute, apoi poti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert verrine cu cirese si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si cirese