M-am gandit sa o fac puternic aromata ,un pic mai altfel.Nu stiu daca a mai fost facuta asa.Eu am incercat si zic ca a iesit buna,pe placul meu.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar, doua pliculete de zahar vanilinat pana devin crema. Untul la temperatura camerei se amesteca in galbenusuri pana la omogenizare. Se pune faina, zece linguri, alternand cu laptele .Se adauga coaja rasa de lamaie .
Albusurile cu praful de sare se bat(mixeaza) pana devin spuma.Se pune un pliculet de zahar vanilinat si doua linguri de zahar si se bat pana devine o crema alifioasa.Aceasta se amesteca in galbenusuri ,se pune si lichiorul si se toarna in tava tapetata cu unt si faina.Se toaca rondele bananele ,se presara o lingura de faina pe ele si se adauga in compozitie.Se niveleaza frumos si se dau la cuptor ,la foc potrivit(150*) ,cam 50 de minute ,pana se aureste deasupra. Nu se deschide cuptorul.
Se pudreaza cu zahar vanilinat.
Se lasa sa se raceasca si se taie felii.