Dorada in sos de iaurt

de radu_popovici in Peste, 24 Mai 2011 | 6490 vizualizari

 

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D. Bucataras.ro este partenerul media al emisiunii

 

INGREDIENTE

 
  • 2 dorade, curatate
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi, tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica, tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba), tocat grosier
  • 1/2 ardei iute, tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii, taiate rondele
  • 1 lamaie, taiata feliute
  • 1 ceapa rosie, taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in sos de iaurt:

 

Se incinge cuptorul la mediu.

Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

 Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

 Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RuxyRux 1

25.05.2011, 12:09

Acum stiu cum sa pregatesc o dorada deosebita multumesc

Lau 1

25.05.2011, 12:29

super

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:07

am facut dorada in toate felurile der cu iaurt nu am incercat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]