Dovleac si cartof picant, la cuptor

de Brindusa in Mancaruri de legume, 11 Ian 2012 | 7462 vizualizari

 

Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit s-o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
  • 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 1/2 lingurita piper praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac si cartof picant, la cuptor:

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.

Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii

Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac fara alta adaugire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac si cartof picant, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume