Dovleac si cartof picant, la cuptor

de Brindusa in Mancaruri de legume, 11 Ian 2012 | 7918 vizualizari

 

Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit s-o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
  • 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 1/2 lingurita piper praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac si cartof picant, la cuptor:

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.

Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii

Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac fara alta adaugire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac si cartof picant, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]