Dovlecei de Halloween

de Julie in Dulciuri, 31 Oct 2010 | 8732 vizualizari

 

Chiar daca multi dintre noi avem rezerve in privinta sarbatorii de Halloween,
nu putem nega ca pentru copii este un bun prilej de distractie si de ...mancat
dulciuri cat mai ciudate.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  •  100 g zahar pudra,
  • un praf de sare,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 cana piure de dovleac,
  • aprox. 300 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei de Halloween:

300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie , apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform.  Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, faina si piureul.
Se framanta aluatul si se lasa 20-30 minute la rece. Se dau apoi forma dovleceilor, formand mici bile pe care se traseaza linii din loc in loc, cu ajutorul unui cutit , iar in mijloc se infige o bucata de sticks. Se coc in tava unsa cu ulei, timp de 15-20minute. Dupa ce se racesc se pot picta cu glazura de zahar, dupa propria imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei de Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vanilla 1

02.11.2010, 12:55

delicios!!! si interesant!!!

elena1988 1

04.11.2010, 12:27

n-am cuvinte

housy 1

26.11.2010, 22:35

superb ornate!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]