Dovlecei in crusta de migdale

de anca_rm in Mancaruri de legume, 2 Apr 2020 | 2041 vizualizari

 

De curand am avut la masa niste oameni tare dragi mie. Ei nu prea mananca carne, prefera legumele. Asa ca le-am pregatit pe langa altele si niste dovlecei in crusta de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei/zucchini
  • 100 gr migdale maruntite/faina de migdale mare
  • sare
  • piper
  • 1-2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta de migdale:

Dovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri.

Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper.

Pregatim o tava mare de aragaz pe care o acoperim cu hartie de copt.

Faina de migdale o punem intr-o farfurie mai larga.

Fiecare bucata de dovlecel o dam prin ou si de acolo prion faina de migdale. Le asezam in tava.

Punem tava la copt, la temperatura de 200 grade C, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute.

Serviti calzi!

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi migdale macinate sau nuca

2

in loc de oua se poate folosi lapte vegetal

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti