Dovlecei umpluti in sos de rosii

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 23 Noi 2013 | 3933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mari
  • 250 g carne tocata amestec
  • 5-6 fire patrunjel verde
  • 2 oua
  • 5 linguri parmezan ras
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ligurita de "Secretul Gustului de legume"
  • sare
  • piper
  • Sos de rosii:
  • 400 g rosii in sos cubulete
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita origano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti in sos de rosii:

1.Spalam dovleceii,ii taiem pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul.Pe acesta il tocati marunt.

2.Intr-un bol punem carnea,miezul de dovlecei,oua,parmezan ras,sare,piper,pesmet,patrunjel (eu am avut congelet,circa 5 lg)si mestecati bine.

3.Intr-un bol mai mic pregatim sosul de rosii:punem toate ingredientele enumerate mai sus si mestecam bine.Il punem in tava.

4.Umpleti dovleceii si ii puneti in tava cu sos.

5.Dam tava la cuptor circa 30 de minute la 180° pana se rumenesc.Verificati cu o furculita cand dovleceii s-au inmuiat.

Serviti calzi.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca este nevoie puteti sa puneti o jumatate de pahar de apa in sosul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]