Dovlecel cu floare pane

de ianculubita in Mancaruri de legume, 10 Iul 2013 | 3114 vizualizari

 

Cand am vazut italiencele ca mananca asa ceva in mod regulat,ma intrebam oare ce bunatate o fi??
Acum am facut si eu una din cele cateva retete pe care le am si intradevar sunt deliciosi;de regula se fac doar florile dar am vrut eu sa fie si dovlecelul.

 

INGREDIENTE

  • dovlecei mici cu floare in varf
  • branza feta
  • 1lingura seminte de chimion pisat
  • oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei mult pentru prajit
  • 1lamaie
  • sos de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu floare pane:

Intr-un castronel amestecam oul batut cu sare,piper,faina pana rezulta un aluat putin mai gros decat cel de clatite

In alt castronel amestecam branza zdrobita cu o furculita cu chimion

Scoatem pistilul de la floare cu grija sa nu se rupa dar mai ales sa nu se desprinda de la dovlecel;tinem cateva secunde floarea sub un jet de apa rece pentru eliminarea eventualelor gaze apoi tot cu grija umplem floarea cu branza,terminatiile florii le rasucim sa nu se desfaca la prajit,dovlecelul il crestam la capat,il trecem prin aluat si-l punem la prajit in ulei uncins;

se scoate pe servetele de hartie si se serveste cald cu lamaie si sos de usturoi.

TIPS-URI

1

umpluturile pentru flori pot fi diferite;peste,legume,alte branzeturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu floare pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane