Drob de champignons

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 18 Apr 2017 | 2781 vizualizari

 

Drobul de miel are un gust specific (pe care mulți nu-l suportă) și este, în general, amărui, fad și greu la stomac. Iată de ce fac, de mulți ani, un drob din champignons (când am avut, am folosit chiar și ghebe) care este ușor, are un gust foarte bun, delicios și răcoros și un aspect frumos.
Delicii de paste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de champignons
  • 5 ouă crude
  • 2 cepe, potrivite ca mărime
  • cozile a două mănunchiuri de ceapă verde
  • 2 legături de mărar
  • miezul fărămițat de la 3-4 felii de pâine
  • 2-3 linguri de făină
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 praf de bicarbonat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de champignons:

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele.

Amestecăm ciupercile mărunțite cu cele două cepe și le punem la scăzut în ulei, la foc potrivit, până ce rezultă o tocăniță, la care adăugăm, după ce s-a răcorit, cele 5 ouă crude, cozile de ceapă verde, tăiate rondele, mărarul, tăiat fin, făina, sarea, piperul, bicarbonatul și miezul de pâine. Recomand ca miezul de pâine să nu fie înmuiat în lapte, pentru că astfel s-ar umezi și mai mult conținutul, ceea ce ar solicita mai multă făină, iar pâinea este tocmai un înlocuitor mai bun al acesteia.

Amestecul rezultat se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt sau în tăvițe de unică folosință și se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-45 de minute.

Se taie felii, după ce s-a răcit și se păstrează la rece, în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de champignons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

20.04.2017, 12:07

yammii!

mihaelar63 1

24.04.2017, 11:54

Mie , clar ca-mi place

RODIMUR 1

24.04.2017, 12:40

Mulțumesc, fetelor pentru aprecieri! De la Paști, am mai făcut o dată drob de champignons. Încă mai am în frigider...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci