Drob de legume

de Bucatardinpasiune in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 52587 vizualizari

 

Uşor, sănătos, rapid şi nu în ultimul rând ... delicios - sunt cuvintele care caracterizează acest preparat.

Am descoperit această reţetă cu vreun an în urmă. Atunci am urmat-o cu exactitate, dar nu prea am fost mulţumită de rezultat. Prea mult mărar, prea mult pătrunjel, ciuperci de la conservă. Nuuuu, nu a fost bun deloc! Asa că, am refăcut reţeta după gustul meu şi toată familia a fost încântată de cum a ieşit.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari sau trei mai mici, după cum am folosit şi eu,
  • 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,
  • 1 dovlecel,
  • 1 legatura mărar,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • 4 fire ceapă verde,
  • 4 fire usturoi,
  • 6 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 linguriţe ulei de masline,
  • sare şi piper după gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de legume:

Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb.

Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Cand s-au răcit cumplet le stoarcem bine, bine până eliminăm toată apa.

Într-un bol amestecăm toate legumele şi verdeaţa tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, grişul, sare şi piper.

Eu am folosit o formă de silicon şi nu a fost necesar s-o ung, însă dacă nu aveţi de silicon nu uitaţi s-o ungeti cu ulei de măsline şi s-o tapetaţi cu puţin griş.

Apoi puneţi toată compoziţia în tavă, turnaţi la suprafaţă oul bătut şi apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mediu aproximativ 40 minute.

Enjoy!

TIPS-URI

1

este foarte important sa scurgeti foarte bine vinetle de apă, altfel drobul nu se va coace perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]