Drob de ton

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 7028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 conserve de ton in suc propiu   
  • * 300 g crema de branza   
  • * 5 linguri de suc de lamâie   
  • * 3 oua    
  • * 2 lingura amidon de porumb    
  • * sare si piper    
  • * verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ton:

Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se incorporeaza cu grija in compozitie ca la sufleu.
Intr-o forma de savarina, guluf sau o forma clasica de chek, care se tapeteaza cu un pic de ulei si faina, se rastoarna compozitia de ton. Se presara putin pesmet deasupra pentru a forma o crusta.
Se da la cuptor la foc mic 30 de minute. Cand este ferma este gata..
O lasam sa se raceasca putin, apoi o rasturnam pe platou. Se poate servi cu un sos de  maioneza, ornat cu bucatele de masline tocate, verdeata sau dupa gust.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (9)

pansy1 1

08.04.2010, 13:31

imi placreteta si sigur am s-o incerc.

adnas54 1

08.04.2010, 19:09

@papsy1 sigur iti va placea.

Bya Ralu 1

28.06.2012, 21:01

arata tare fain

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti