Anul trecut am facut dulceata la fel ca si asta si a stat peste iarna f bine, ultimul borcan s-a terminat acum o saptamina...Mie imi convine ca se face repede si nu am timp sa stau linga aragaz...
Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix, le-am pus peste afine si le-am amestecat usor incercind sa nu zdrobesc fructele. Am dat oala la cuptorul incins la 180 grade, din cind in cind scoteam oala afara si amestecam usor , iar dupa ce a inceput sa fiarba, am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat 15 minute la cuptor. Timpul total in care oala a stat la cuptor a fost de aproximativ 1 ora, iar in tot acest timp am scos oala de citeva ori pt a amesteca.
Am pregatit borcanele spalate si sterilizate si am pus dulceata fierbinte in borcane. Am pus capacele si am acoperit borcanele fierbinti cu o patura, iar dupa 2 zile le-am depozitat in camara.
Delicioasa!!!!
1
mie mi-au iesit 12 borcane de dulceata