Dulceata de caise

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 6 Iul 2012 | 4087 vizualizari

 

.....am mai facut eu dulceturi dar cu vin nu am facut niciodata! am gasit reteta undeva pe net si din curiozitate am vrut sa vad ce poate sa iasa din asa o combinatie ,caise cu vin,..... si va spun nu am crezut ca o sa iasa asa deosebita ,sigur am s-o mai fac ca se merita,sa incercati si voi ca este super aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise,
  • 800 ml vin alb demidulce daca se poate din acela mai bun,
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte.

Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand.

Se lasa la fiert cam 2 ore, iar spre final se adauga lamaia taiata feliii si se mai lasa inca 1/2  de ora la fiert.   Cand se raceste se pune in borcane, se infileteaza capacele si se intorc cu gura in jos pana dimineata. Apoi se depoziteaza la beci in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

07.07.2012, 22:14


cred ca are un gust ....ametitor dulcetica asta

MIUTA 1

08.07.2012, 00:33

iry-gabriela 1

08.07.2012, 15:46

va invit sa o preparati ,este o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]