Dulceata de caise

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 3473 vizualizari

 

Masura este o farfurie adanca,plina varf cu fructe.Asa am invatat eu de la bunica mea si asa fac.

 

INGREDIENTE

  • cca 1 1/2 de caise tari (nu foarte coapte)
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua zi. Se pune in borcane si apoi se savureaza cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

05.02.2013, 20:12

Buna la gust!

Constelatialeu 1

05.02.2013, 20:37

Bunica.Stiu ca se tin,ca m-a invatat,dar eu doar prunele le tin in zeama de var....deobicei fac gem de caise...

Merisor 1

05.02.2013, 22:12

Si mama le tine in zeama de var.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise