Dulceata de cirese

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 40240 vizualizari

 

Face parte din dulceturile cel mai usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3kg. de cirese
  • 3,250kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase putin sirop.

Se pun la fiert la foc potrivit sau se poate baga cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe farfurie si ramane inchegata, ca o bobita. Adica nu mai e siropul apos ....

Acum se adauga zeama de la lamiie, se amesteca inca 2-3 minute pe foc. Apoi se opreste focul.

Se pune in borcane calduta.

Se poate face si o cantitate mai mica dintr-o farfufie adanca plina cu varf de cirese si 1,250 kg. zahar (iese cam 1 kg de dulceata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de soc cu portocale