Dulceata de cirese

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 4047 vizualizari

 

Este singura dulceata in care pun si alta aroma decat a fructelor (vanilie). Am facut mereu din cirese galben cu rosu (nu stiu cum se numeste soiul) deoarece ne place culoarea care o capata cand este gata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese fara samburi
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).

Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este si se pune la racit acoperind cratita cu un prosop umed pentru a nu face crusta.

Se pune, rece, in borcane spalate si sterilizate in cuptor.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta