Dulceata de cirese

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 17 Iun 2013 | 7415 vizualizari

 

Acum, ca au invadat pietele,in toate culorile si aromele, ar fi pacat sa nu le conservam in dulceata de cirese aromata si buna pentru zilele reci de iarna.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie mare (de ciorba) cu varf cu cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu zahar peste ele. Se lasa asa pana a 2a zi. Se pune dulceata de cirese la foc mic si se ia din cand in cand spuma formata.

Se tine pe foc approx 1,5 - 2 ore. Cand este aproape gata, adica dulceata de cirese este legata, se adauga zaharul vanilat si sarea de lamaie.

Dulceata de cirese se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

TIPS-URI

1

puteti adauga in dulceata de cirese, in loc de sare de lamaie, o jumatate de lamaie feliata, fiarta cateva minute inainte de a opri focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]