Dulceata de cirese amare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 4657 vizualizari

 

O dulceata care-ti incanta toate simturile, aromata si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de cirese ( cantarite fara sambure)
  • 2 kg de zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Spalam in cateva ape ciresele, le rupem coditele si scoatem samburii, dupa care cantarim. Punem zaharul peste ele, alternad, un strat de cirese, unul de zahar si le lasam peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros.

A 2 a zi punem oala pe foc, luam spuma care formeaza cu o spumiera, dupa care adaugam lamaia taiata felii si lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta dorita. Pentru a sti daca este gata facem testul cu picatura pe o farfurie, daca se incheaga este gata, daca nu o mai lasam si repetam testul. Cand este gata punem in borcane ( cu tot cu feliile de lamaie ), punem capacele si intoarcem borcanele cu fundul in sus :d dupa care le intoarcem si le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana a 2 a zi. Depozitam in camara.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]