Dulceata de cirese galbene

de Julie in Dulceata / Gem, 17 Iun 2010 | 9091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese galbene
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie mai mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese galbene:

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros.

Spalam ciresele, le rupem coditele  si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.

Cand siropul este gata, adaugam ciresele cu tot cu zeama de lamaie. Lasam sa fiarba ,adunand spuma din cand in cand. Cam dupa o ora si jumatate -doua ore , atunci cand incepe sa faca spuma deasupra , este gata!

Putem sa facem proba ,lasand sa curga cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa .Daca picaturile raman intregi si nu se imprastie in apa, atunci dulceata este gata!

Punem dulceata fierbinte in borcanele spalate bine si sterilizate in cuptor sau in apa care fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de dulceata de menta