Dulceata de cireste

de jolygina in Dulceata / Gem, 4 Sep 2011 | 4355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de cirese
  • 1,5 kg de zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la doua lamai 
  • o jumatate de fiola de esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cireste:

Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie 

Lasam vreo 30 de minute pentru a-si lasa putina zeama dupa care le punem la foc.

Dupa 30 de minute adaugam si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Eu le-am lasat cam mult si mi-au cam iesit prea tari.

La sfarsit adaugam esenta de migdale,apoi le punem in borcane. Compozitia fiind fierbinte, le intoarcem cu gura in jos si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cireste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]