Dulceata de dovleac

de Julie in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 4802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de dovleac,
  • 200 ml apa, 
  • 1 kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 1 portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat  (aprox 25 min).  Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară