Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 1 Ian 2020 | 2608 vizualizari

 

Am pregătit niște dulceață din mandarine primite cadou de la sora mea (mandarine cu coajă netratată). Au fost dulci și aromate, atât de mult mi-au plăcut că am păstrat coaja pentru dulceață. Am adăugat și whisky, anason stelat și vanilie (din camara Bucatarasului).
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 185 g coajă de mandarine;
  • 90 g zahăr;
  • 300 ml apă,
  • 1 anason stelat,
  • 1 linguriță vanilie pudră (din păstăi mărunțite)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie:

 

Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore.

Se pune pe foc o crăticioară cu apa, vanilia și anasonul stelat, iar când încep să fiarbă, se adaugă cojile de mandarine. Se amestecă, se fierb până se încheagă. Nu e nevoie să culegeți spuma, că nu se adună, eu nu am avut.

Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: aprox 2h 10min

Timp de gătire: aprox 20 min.

Porţii: 1 borcan

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/dulceata-de-mandarine-cu-whisky-anason.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mandarine cu whisky, anason stelat si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]