Este pentru prima data cand fac aceasta reteta si se pare ca mi-a iesit. Am vrut sa experimentez, am gasit reteta intr-o carte de meniuri de post.
Se aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar.
Se curata de coaja verde cu un cutit de otel inox, aruncandu-se nucile curatate in apa rece. Se oparesc in apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute. Se schimba apa de 4-5 ori si se repeta oparirea. Se spala apoi sub jet de apa rece si se scurg sau se tamponeaza bine cu un tifon.
Se prepara siropul din apa si zahar la foc iute, sa nu se inroseasca. Cand incepe sa se lege se pun fructele bine scurse, zeama si cojile de la lamai. Se leaga la foc iute. La sfarsit se adauga zaharul vanilinat.
1
Folositi niste manusi foarte rezistente cand curatati nucile verzi, pateaza foarte tare.