Dulceata de prune

de lacrimioara in Dulceata / Gem, 21 Aug 2011 | 5084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de apa,
  • 1 betisor scortisoara (optional).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda.

Se scoate betisorul si se pune in borcane fierbinte. Se pun capacele si se inchid ermetic. Din acesta cantitate va iese aproape 1 kg de dulceata de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]