Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 6020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam de-o parte 4-5 ore.

Punem o tabla pe ochiul de la aragaz, punem cratita cu prunele si fierbem amestecand continuu pentru a nu se prinde.

Fierbem in jur de 2-3 ore.

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem pe o farfuriuta o lingura de dulceata si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta iar daca nu curge inseamna ca a fiert destul.

Punem dulceata de prune in borcane sterilizate. Infiletam capacele apoi invelim borcanele intr-o patura groasa. 

Le lasam pana a doua zi apoi le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

5 kg de prune au fost la inceput, dupa ce am indepartat samburii nu le-am mai cantarit.

2

Se poate adauga mai mult zahar, totul depinde de dulceata prunelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]