O minunatie de dulceata :)
Prunele spalate si curatate de samburi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pun pe aragaz la foc mic amestecand din cand in ele sa nu se lipeasca. (Eu le-am fiert cam 45 de minute ca au fost putin mai tari).
Mi-am dorit o dulceata mai fina asa ca am transferat fructele intr-un blender si le-am facut piure.
Am pus fructele din nou pe foc iar in momentul asta am adaugat zeama de lamaie si zaharul.
Am mai lasat dulceata pe foc mic amestecand periodic inca 40 de minute.(timp in care am indepartat spuma de cateva ori)
Am pus dulceata in borcanele(complet uscate) ,le-am infiletat bine capacele si le-am lasat acoperite cu un prosop/gros patura pana a doua zi.
1
Cantitatea de zahar se pune in functie de cat de dulci sunt prunele sau cat de dulce va place sa fie dulceata(mie imi place mai dulce asa ca am pus 2 kg).
2
Dupa ce a fost gata am adaugat 2 lingurite de extract de vanilie.