Cea mai buna dulceata dupa gustul meu :).
Imi plac prunele in dulceata, raman un pic intregi si sunt acrisoare si parfumate.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/dulceata-de-prune-cu-nuca.html
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.
A doua zi se pun pe foc.
Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.
Verificati daca este legata: puneti cateva picaturi pe o farfurie rece.
Trebuie sa nu se intinda si sa fie cleioase.
Adaugati zeama de lamaie si miezul de nuca maruntit un pic si dati inca cateva clocote- 5 minute.
Asa fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.
Se inchid bine si se intorc.
Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.
Imi place sa pun o lingura intr-un iaurt natur sau sa fac o rulada pufoasa cu dulceata si bucatele de nuca. :)