Dulceata de smochine

de dantes in Dulceata / Gem, 6 Sep 2017 | 5768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.smochine
  • 500 g zahar
  • 1 lamaie
  • 150 ml.apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru.

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este gata adaugam sucul de la o lamaie.

Se toarna dulceata in borcane si se pastreaza la loc cald cu capacul in jos pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară