Dulceata de soc

de Pushaa in Dulceata / Gem, 27 Iul 2014 | 6047 vizualizari

 

Anul asta m-am pus pe facut dulceturi. Nu putea sa-mi lipseasca tocmai dulceata de soc. E prima data cand o fac si imi place foarte tare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg bobite de soc
  • 3 kg zahar
  • zahar vanilat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de soc:

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude.

Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem intr-un vas in care am mai facut dulceata si le amestecam cu zahar.

Le punem la fiert la foc mediu pana se dizolva tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul mai lasam 30-40 min mestecand continuu. La sfarsit adaugam zaharul vanilat.

Punem borcane spalate si uscate pe o tava metalica si turnam cu grija dulceata fierbinte. Strangem bine capacele, intoarcem borcanele cu capacul in jos pentru a se sigila si le acoperim cu o patura pana se racesc.

Din 3 kg de fructe mi-au iesit 6 borcane de 800gr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata fina din fructe de soc