Dulceata de trandafiri

de vio_dreams in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 18621 vizualizari

 

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 gr zahar
  • 300 gr petale trandafiri
  • 1 pliculet sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

 

Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.

Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.

Fierbem apa impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop.

Adugam petalele de trandafiri.

Adunam spuma care se formeaza.

Cand siropul devine legat si atunci cand punem cativa stropi pe o farfurie ei se aduna imediat  in niste cristale dulceata este gata.

O turnam fierbinte in borcanele sterilizate, infiletam bine capacele, si le intoarcem cu fundul in sus sa se raceasca. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]