Ecler cu crema de ciocolata

de Doralinda in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 17589 vizualizari

 

Am incercat multe retete de ecler, dar ba nu-mi placea crema, ba aluatul.....asa ca am zis sa incerc reteta originala, deci m-am pus pe cautat pe un site francez si am gasit ceva care m-a atras! Va pot spune, ca nu ma asteptam sa iasa atat de delicioase, si un blat atat de pufos! La decor nu prea m-am priceput eu bine, dar va garantez gustul! Eu din frica sa nu arunc iarasi compozitia, am facut doar jumatate de reteta! Cu siguranta o voi mai repeta!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 200 gr faina
  • 1 galbenus ptr ungere

Ptr crema:

  • 4 linguri amidon de porumb
  • un varf de sare
  • putina vanile
  • 4 galbenusuri
  • 115 gr zahar
  • 360 ml lapte
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 125 gr frisca

Ptr decor:

  • 75 gr ciocolata ptr topit
  • 75 gr smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu crema de ciocolata:

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde usor de pe vas. Puneti ouale cate unul si amestecati mereu. Ungeti o tava cu unt si presarati putina faina si faceti formele ptr ecler, cu ajutorul unui cornet cu diametru cca 1 cm, si eclerele sa fie in jur la 8-10 cm, se vor umfla mult in timpul coacerii, inainte de a le pune in cuptor,le ungeti cu un galbenus.

Puneti la cuptorul preincalzit 180C ptr cca 30-35 min, pana devin aurii. Le lasati sa se raceasca si intre timp pregatiti crema.

Bateti galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si sarea pana va avea culoarea lamaii. Fierbeti laptele si apoi turnati peste compozitia de oua amestecand rapid. Puneti vasul in care ati fiert laptele pe foc si fierbeti crema amestecand tot timpul ca sa nu faca cocoloase pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si puneti ciocolata bucati si amestecati pana se topeste si se amesteca uniform cu crema.

Cand crema s-a racit, adaugati frisca si amestecati usor. Puneti crema intr-un cornet si incepeti sa umpleti eclerele care in prealabil le-ati taiat intr-o parte. 

Ptr decor, rupeti ciocolata in bucatele mici si puneti intr-un bol, smantana o fierbeti putin si apoi o turnati peste bucatile de ciocolata. Asteptati cateva secunde apoi amestecati usor. Cu ajutorul unei linguri, puneti din ciocolata deasupra la eclere. Cand sunt gata, lasati-le ceva timp la frigider inainte de a le consuma.

TIPS-URI

1

Ptr o mai multa crema deasupra la eclere, puteti sa introduceti pe rand eclerele direct in vasul cu ciocolata(doar pe o parte) si sa le scoateti cu ajutorul unui cleste.

2

acest aluat il puteti folosi si ptr desertul choux à la creme, de fapt, e aceiasi compozitie.

3

in loc de crema ciocolata puteti folosi crema de vanilie http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Doralinda 1

28.06.2013, 08:33

Gabriela

cozmina 1

07.01.2014, 11:09

banuiesc ca ouale trebuie adaugate dupa ce faina cu untul se racesc... asa este?

Doralinda 1

07.01.2014, 12:15

Nu cozmina, nu e nevoie sa se raceasca! Cel putineu nu am asteptat! Am procedat exact cum era scris in reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe