Eclere

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 6184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul unui pos sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial iar dupa ce cresc se da focul  mic si se lasa pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot din cuptor si dupa ce s-au racit se taiepe lateral pentru a fi introdusa crema

Crema

Se bat ouale bine apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si batem din nou cu telul (mixerul) compozitia pana se omogenizeaza. Adaugam faina si amestecam din nou. Turmam laptele si amestecam bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe baie de abur si lasam crema sa fiarba aproximativ 15 minute

Glazura

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si glazura capata o consistenta cremoasa.

Umplem eclerele cu crema si le dam prin glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie