Eclere a la Gaby_d

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 4260 vizualizari

 

cu multumiri, fata draga! Sa ai o primavara senina, asemeni ochilor tai blanzi.... >:d

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 1 cana ulei (230 ml)
  • 2 cani de apa rece
  • 2 cani faina alba proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 6 oua

Pentru crema:

  • 125 gr. zahar tos
  • 65 gr. faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • cca 50 gr. fulgi de ciocolata

Glazura si decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie5-6 linguri frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere a la Gaby_d:

Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute.

Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit.

Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tavile cu hartie de copt, punem coca intr-un posh si formam in tava cojile de eclere.

Dam apoi tavile la cuptor si le coacem, fara a deschide usa cuptorului,15 minute la 220 grade, apoi micsoram temperatura la 180 si continuam coacerea cojilor alte 30 minute.

Scoatem cojile din cuptor, le lasam la racit pe un gratar iar dupa racirea complta le taiem transversal in jumatate.

Pentru crema amestecam intr-o oala cu fund dublu faina+zaharul+ouale.

Adaigam laptele rece, amestecam pana se omogenizeaza amestecul si transferam oala pe aragaz la foc mediu spre mic.

Amestecam in continuu pana se ingroasa crema si devine ca o budinca.

Tragem oala deoparte, adaugam zaharul vanilat, amestecam sa se topeasca, acoperim apoi oala cu folie aliumentara si lasam sa se raceasca crema complet.

Batem frisca cu mixerul la viteza mare, apoi incorporam cate o lingura de frisca in crema pana la epuizarea intregii cantitati.

Umplem cojile de ecler cu aceasta crema, presaram fulgi de ciocolata peste crema,le acoperim cu partile superioare ale cojilor si ornam apoi eclerele cu glazura de ciocolata topita in frisca lichida la foc mic.

O parte din eclere le-am decorat doar cu zahar pudra.

Oricum sunt delicioase... :x

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cupola cu vanilie si caramel