Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 25 Noi 2016 | 4855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500 grame dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba de marime medie, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 chili, tocat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 400 grame fasole neagra, fiarta
  • 6 tortilla (eu am folosit 3 integrale si 3 cu rosii)
  • 900 ml sos pentru enchiladas (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-enchiladas-80029.html)
  • 50 grame branza Gouda (poate fi inlocuita cu cascaval)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili. 

Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.

Intre timp, se taie tortillas in fasii lungi si nu foarte subtiri. Se adauga in tigaie, impreuna cu fasolea si sosul pentru echiladas.

Se amesteca bine, se adauga jumatatea din cantitatea de branza si se amesteca din nou. Se lasa cateva minute, apoi se presara restul de branza deasupra. 

Optional, se poate coace la cuptor, pe raftul superior cateva minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.

Delicioasa cu smantana, avocado, frunze de coriandru si sos picant.

TIPS-URI

1

Delicioasa si la micul dejun servita cu ou ochi si avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]