Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.
Intr-o tava se pune vanata si rosiile felii. Intre fiecare felie de vanata (vedeti poza), se stropeste cu putin ulei se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min.
Intre timp se taie cubulete cele 2 rosii se incinge o tigaie se adauga putin ulei se caleste cu tot cu coaja un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba ca tsa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt.
Dupa 15 min. se scoate vanata din cuptor se toarna sucul de rosii sau daca ati facut sos de rosii si se dau la cuptor pentru inca 10 min. cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor se pune mozzarella rasa atat cat sa se topeasca frumos.
Inainte de servire se pune verdeata tocata marunt.