Fajitas

de Bucatardinpasiune in Vita, 6 Apr 2014 | 7488 vizualizari

 

O reteta suta la suta mexicana, care-ti va cuceri garantat invitatii la masa! Si unde mai pui, ca este si super simplu de facut! Plus ca poti varia umplurile dupa pofta inimii! Eu am optat pentru o fajitas de vita, pe care am servit-o cu guacamole, sweet chili suace si smantana. A fost o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 - 5 tortilla,
  • - 500 gr. carne de vita, mai precis am folosit vrabioara,
  • Pentru marinata:
  • - 2 linguri sos Worchestershire,
  • - 2 linguri ulei de masline,
  • - 2 linguri condimente tex - mex,
  • condimente tex-mex
  • ardei,
  • smantana
  • avocado,
  • ceapa,
  • rosie,
  • usturoi
  • - zeama de la o lime.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 ardei mari, unul verde, unul rosu,
  • - 1 ceapa mare,
  • - smantana,
  • - sweet chili sauce (l-am cumparat de la Lidl),
  • Pentru guacamole:
  • 1 avocado mare,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • zeama de la o jumatate de lime,
  • 2 linguri ulei de masline si sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas:

Sosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am pasat totul pana s-a omogenizat, apoi am incorporat in pasta rezultata, pulpa de la rosie taiata cubulete mici.

Iar acum sa trecem la ingredientul principal: carnea de vita. Aceasta trebuie marinata pentru minim doua ore. Eu am lasat-o in marinata super aromata, formata din sosul Worchestershire, uleiul de masline, condimentele tex - mex si zeama de lime, aproximativ 8 ore. De fapt, inainte de a pleca la serviciu, am aruncat intr-un bol toate ingredientele enumerate mai sus impreuna cu vrabioara de vita, pe care am masat-o bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat-o in frigider pana la ora 17, cand am ajuns acasa nerabdatoare sa pregatesc o cina rapida si delicioasa.

Asadar, am taiat carnea fasii lungi, perpendicular pe fibra, groase cam cat un deget. La fel am procedat si cu legumele, pe care le-am taiat, de asemenea, fasii lungi, grosute.

In doua linguri de ulei de masline am rumenit carnea, la foc mare, pe toate partile.

In aceeasi tigaie, am rumenit si legumele, dupa ce am mai adaugat o lingura de ulei de masline. Legumele nu trebuie sa fie moi, ci doar putin intrepatrunse. Eu nu cred ca le-am lasat pe foc mai mult de cinci minute.

Asezam pe un platou carnea si legumele calde si putem trecem la umplutul lipiilor: putina carne, legume, si apoi putin din fiecare sos. Impaturim tortilla si servim cu pofta!!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)