Farfalle cu mazare in crema alba

de - Andreea - in Farfalle, 11 Apr 2018 | 4173 vizualizari

 

Ingrediente putine si 20 de minute...atit trebuie pentru un pranz delicios ! 

 

INGREDIENTE

  • 320 gr paste tip Farfalle
  • 200 gr mazare
  • 120 gr Grana Padano ( sau parmezan)
  • 30 gr unt
  • 1\2 ceapa mica
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu mazare in crema alba:

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe cutie, amestecand din cand in cand.

Intre timp, punem o tigaie la foc potrivit. 

Cand tigaia s-a incins, punem untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam ceapa tocata foarte marunt si lasam sa se caleasca circa 1 minut. 

Adaugam apoi mazarea ( eu am folosit congelata), 2 linguri cu apa, amestecam si lasam la foc iute pentru aproximativ 2 minute.

Adaugam apoi branza data prin razatoare, nucsoara si putin piper dupa gust. Amestecam in continuu pana ce branza s-a topit. Daca este necesar, adaugam 1-2 linguri cu apa astfel incat sa obtinem o crema. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu mazare. Lasam la foc iute pentru 1 minut, amestecand in continuu.

Se servesc imediat ! 

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Bineinteles, tipul de paste folosit poate fi ales in functie de preferintele fiecaruia !

2

Mazarea poate fi inlocuita cu dovlecei taiati cuburi mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu mazare in crema alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]