Fasole batuta

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 6954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat.

Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa se inabuse . Cand e inmuiata se adauga pasta de tomate si se mai lasa putin pe foc. Se da deoparte.

Fasolea fiarta se scurge de apa in care a fiert, se pune in vasul mare al robotului de bucatarie, se dauga ulei, sare si usturoi, apoi se mixeaza bine pana ce se obtine o pasta omogena.

Se serveste crema de fasole cu ceapa calita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

madi_marin 1

12.04.2011, 14:29

fetele.....va multumesc.... ma bucur ca va place si fasolica si prezentarea....

elena1988 1

12.04.2011, 16:56

Bucataras Medi 1

16.04.2011, 21:07

ce pofta mi-ai facut............... ................o am si eu in plan saptamana viitoare..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstăi cu usturoi