Fasole batuta

de margot12 in Mancaruri de post, 13 Sep 2012 | 4390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Fasole 500 g
  • Ceapa 4-5 buc
  • Bulion 2 linguri
  • Ulei 200 ml
  • Sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Usturoi 3-4 catei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Se pune fasolea la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba in cateva clocote si se schimba apa cu alta curata tot clocotita. Se lasa la fiert 15-20 minute si se repeta procedura de mai devreme. Dupa ce am schimbat a doua oara apa adaugam si sare si putin ulei in apa in care fierbe fasolea si o lasam la fiert pana cand se inmoaie fasolea. Dupa ce s-a fiert fasolea se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la racit si la scurs.

Dupa ce s-a racit si s-a scurs se trece prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat sau se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta ca un piure. Se freaca cu 100 ml ulei, sare si putin din zeama in care a fiert pana cand are consistenta potrivita. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in 100 ml ulei si putina sare adaugand cate putina apa pana cand se inmoaie si devine aurie. Se adauga si bulionul peste ceapa si se mai caleste 5-10 minute cu putina apa ca sa nu se arda, se mai pun sare si piper dupa gust si se da la o parte cand e gata.

Fasolea batuta se pune in farfurii/castroane si se pune amestecul de ceapa peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]