Fasole batuta cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 7291 vizualizari

 

O reteta delicioasa luata in revista Practic in Bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 5-6 catei de usturoi(dupa gust)
  • Pentru garnitura de ceapa:
  • 2 cepe albe de apa
  • ulei de masline
  • sare/piper/boia dulce
  • un strop de vin rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu legume:

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.

Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta o pasta fina(se poate adauga si putina zeama in care au fiert legumele daca este nevoie).

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu pasta de legume.

Se pune in castroane sau intr-o tava de ceramica.

Ceapa se pune la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia dulce.Se adauga si 1/2 pahar de apa,se lasa sa scada zeama si se stinge cu vinul rosu.Se lasa pana se inmoaie ceapa,daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.

Ceapa calita se adauga deasupra.

TIPS-URI

1

Se serveste atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]