Fasole crema cu usturoi

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 14 Feb 2012 | 7803 vizualizari

 

Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de:
  • 2 capatani usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 2 radacini de telina,
  • 4 morcovi,
  • 2 cepe
  • 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole crema cu usturoi:

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole crema cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti