Fasole frecata cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 6071 vizualizari

 

Fasolea aceasta chiar ,, traditional '' a fost frecata cu lingura de lemn din cauze obiective: s-a defectat robotul . Oare de aceasta a fost mai gustoasa ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba marunta
  • 2-3 cepe
  • 1 praz
  • sare 
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 varf cutit boia rosie
  • 20 cani faina malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu mamaliguta:

Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .

Fierbeti 1 ora in multa apa sarata  [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .

Cu o lingura de lemn frecati fasolea pana devine ca o crema .

Ceapa si prazul taiate julien le prajiti in ulei , adaugati putina apa, sare ,boia  si lasati sa mai dea cateva clocote .

 Preparati o mamaliguta din doua cani de faina de malai .

Serviti fasolea frecata langa mamaliguta calda , cu sosul de ceapa si praz.

Muraturile preferate sunt bune insotitoare a acestei mancari .eu am avut gogosari murati .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea fasolei frecate cele mai bune boabe sunt cele albe si foarte marunte [ cat mazarea uscata].

2

Nici eu nu stiam dar am invatat la piata . Merita efortul de a va achizitiona fasolea boabe din piata de la tarani .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Cris2711 1

17.12.2011, 14:41

ce pofta mi-ai facut,mie tare dor de aceasta papica

alinutzika 1

17.12.2011, 15:00

in combinatia acesta nu am servit niciodata fasolea frecata..

missxtyna 1

03.02.2012, 10:28

foarte gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colțunasi de post, cu magiun