Fasole galbena cu maioneza si usturoi

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 5668 vizualizari

 

Un aperitiv minunat

 

INGREDIENTE

  • fasole galbena300g (aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mai mica
  • 1 morcov crud
  • Maioneza:
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 lingurita mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu maioneza si usturoi:

Se curata fasolea se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.Cand e fiarta se strecoara de apa si se lasa la racit, dupa care se taie marunt.

Intre timp cat fierbe fasolea se face maioneza din 1 ou crud (galbenusul) si unul fiert (folosesc doar galenusul si de la cel fiert) Se amesteca bine cu putin mustar galbenusurile dupa care se pune cate putin ulei.

Usturoiul se piseaza bine iar ceapa se taie foarte foarte fin. Morcovul se da prin razuitoarea cu gauri mici.

Cand avem totul pregatit se se amesteca fasolea taiata si racita cu maioneza,usutoiul ,morcovul ras si ceapa.Se potriveste de sare si piper.

Se lasa la rece 2 ore dupa care se serveste pe paine sau in diferite forme de aperitive.

PS:Sunt fericita ca am papat si eu fasole din ROMANIA chiar ne era tare  dor,asa ca bunicii ne-au adus(parintii mei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala